Av stjärnstoft är vi komna av Malin V Olsson

Jag har verkligen längtat efter Av stjärnstoft är vi komna, fortsättningen på Universums mörka hemlighet. En blänkande pärla i ett pärlhalsband. Med tårar i ögonen avlutar jag de sista raderna och längtar redan efter del tre. Av stjärnstoft är vi komna börjar med en rivstart. Redan på sidan 8 är jag fast. En fantasirik värld är skapad genomtänkt och genialt med miljöbeskrivningar som slungar ut mig i rymden. Visar mig vägen genom hela berättelsens gång. Jag kan tydligt se sultanens trädgård på palatset i Venus och hur stor solen är när man ser ut genom det frostiga fönstret från det ståtliga residenset i den nerkylda staden Ishtar Terra. Veronica Harrington informerar mig genom hennes fortsatta händelser i sina minnen som hon bär med sig från del ett och jag fascineras över hur smidigt och verklighetstroget det hela blir gestaltat för mig. Jag minns plötsligt solklart vad som hände i föregångaren. Språket är inte bara vassare, berättelsen är rappare och gör det omöjligt att slita sig från raderna. Meningarna är eleganta, ja till och med klädda i ett poetiskt skimmer. Malin kan konsten att speeda upp handlingen, spänna ut bågen, till bristningsgränsen och få läsaren att spänt inandas berättelsens vibrerande händelser så att man måste framåt i läsandet för att få veta upplösningen. Jag känner Veronikas rädslor, hennes hopp och får ta del av hennes innersta drömmar. Det är lätt att slungas med i hela spektrat av Veronicas öppna sinnen. Ett starkt plus för trovärdiga karaktärer som man får starka band till.
Jag har en svaghet för annorlunda meningar och har noterat att både jämförelser och meningar som beskriver och gestaltar känslor är stiliga, udda och bär upp Veronicas karaktär.
”Kylan i hans röst tycktes få rummet att krympa.”
”Tankarna virvlade runt tillsammans med vinden, överallt och ingenstans.
Malin bygger upp spänningsmoment efter spänningsmoment och jag bara älskar det. Fem Rymdskepp av fem.
http://www.malinvolsson.org

View this post on Instagram

Jag har verkligen längtat efter Av stjärnstoft är vi komna, fortsättningen på Universums mörka hemlighet. En blänkande pärla i ett pärlhalsband. Med tårar i ögonen avlutar jag de sista raderna och längtar redan efter del tre. Av stjärnstoft är vi komna börjar med en rivstart. Redan på sidan 8 är jag fast. En fantasirik värld är skapad genomtänkt och genialt med miljöbeskrivningar som slungar ut mig i rymden. Visar mig vägen genom hela berättelsens gång. Jag kan tydligt se sultanens trädgård på palatset i Venus och hur stor solen är när man ser ut genom det frostiga fönstret från det ståtliga residenset i den nerkylda staden Ishtar Terra. Veronica Harrington informerar mig genom hennes fortsatta händelser i sina minnen som hon bär med sig från del ett och jag fascineras över hur smidigt och verklighetstroget det hela blir gestaltat för mig. Jag minns plötsligt solklart vad som hände i föregångaren. Språket är inte bara vassare, berättelsen är rappare och gör det omöjligt att slita sig från raderna. Meningarna är eleganta, ja till och med klädda i ett poetiskt skimmer. Malin kan konsten att speeda upp handlingen, spänna ut bågen, till bristningsgränsen och få läsaren att spänt inandas berättelsens vibrerande händelser så att man måste framåt i läsandet för att få veta upplösningen. Jag känner Veronikas rädslor, hennes hopp och får ta del av hennes innersta drömmar. Det är lätt att slungas med i hela spektrat av Veronicas öppna sinnen. Ett starkt plus för trovärdiga karaktärer som man får starka band till. Jag har en svaghet för annorlunda meningar och har noterat att både jämförelser och meningar som beskriver och gestaltar känslor är stiliga, udda och bär upp Veronicas karaktär. ”Kylan i hans röst tycktes få rummet att krympa.” ”Tankarna virvlade runt tillsammans med vinden, överallt och ingenstans. Malin bygger upp spänningsmoment efter spänningsmoment och jag bara älskar det. 🛸🛸🛸🛸🛸 #avstjänrstoftärvikomna #universumsmörkahemlighet #ungdomsbok #universumsmörkahemlighet #svenskaförfattare #rymdberättelse #framtidsberättelse #lästips @malinvolsson #youngadult #sciencefiction #rymden #framtid #drama #äventyr #tetralogi #romantk

A post shared by Snezana Lindskog (@snezanasbokblogg) on

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s